KEY için sigortalı ve emeklilerin başvurmasına gerek yok

Haber Giriş : 30 Kasım 2007 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Konut Edindirme Yardımı (KEY)kapsamındaki tüm hak sahipleri için gerekli bildirimleri yaptığını bildirerek, listelerin, Resmi Gazete'de, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) ait internet sayfasında ilan edilinceye kadar emekli ve diğer sigortalıların ayrıca başvurmalarına gerek olmadığını açıkladı.

Kurum ayrıca yardım tutarlarının nakit veya hisse senedi olarak alınabilmesi amacıyla SSK Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine başvuruda bulunulmasına da gerek bulunulmadığını bildirdi.

SGK'den yapılan açıklamada, ilgili kanun uyarınca 1 Ocak 1987 ila 31 aralık 1995 tarihleri arasında, devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine, kanunla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kuruluşlarda çalışanlara, Emekli Sandığından emekli, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı alanlara, 10 ve 10 'dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışan işçilere, yaşlılık veya malullük aylığı bağlanmış bulunanlara, KEY bildirimi yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, 10 işçiden az işçi çalıştıran işverenlerden ise isteyenlerin, işçileri için KEY bildiriminde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca SGK'dan emekli olanlardan konutu olmayanların anılan zamanda Kurum'a başvurarak yardım başlatılması talebinde bulunmuş olmaları halinde, söz konusu kişiler adına Kurumca konut edindirme yardımı bildirimi yapıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber